2 moduri de albire a dinților la o stomatologie specializată

Albirea dinților cu gel sau cu laser? Care este diferența de timp, avantajele și dezavantajele.

Albirea cu gel

Un ingredient folosit adesea în gelurile de albire dentară este peroxidul de carbamidă, un agent de albire obișnuit în multe produse dentare. Este o sursă de peroxid de hidrogen, care decolorează dinții printr-o reacție cu petele existente, schimbându-și structura chimică pentru a elimina decolorarea.

Cat durează?

Dacă aveți dinții albiți, va trebui să faceți mai multe vizite la chirurgia dentară timp de câteva luni.

Medicul dentist va face o impresie a dinților dvs. pentru a vă face o apărătoare de gură și vă va spune cum să o utilizați cu un gel de înălbire. Apoi, folosindu-vă aparatul bucal acasă, aplicați în mod regulat gelul pentru o perioadă de timp specificată în decurs de 2 până la 4 săptămâni. Unele geluri de albire pot fi lăsate să acționeze până la 8 ore la rând, ceea ce scurtează perioada de tratament la 1 săptămână.

Albirea cu laser, cunoscută și sub numele de albire cu putere, este un alt tip de sistem de albire a dinților pe care un dentist îl poate oferi. Un produs de albire este vopsit pe dinți și apoi o lumină sau laser este strălucită asupra lor pentru a activa albirea. Albirea cu laser durează aproximativ o oră.

Albirea cu laser

Tratamentul de albire a dinților cu laser este o procedură de stomatologie cosmetică care adaugă utilizarea unui laser la albirea dinților în cabinet. Procedura este finalizată într-un cabinet stomatologic. Aceasta implică plasarea unui gel de albire concentrat pe dinți și apoi utilizarea unui laser pentru a-l încălzi, care vă albeste rapid dinții.

Avantaje ale albirii dinților cu laser

Atunci când un dentist instruit corespunzător și certificat efectuează albirea cu dinți cu laser, există mai multe avantaje.

Rezultatele vizibile se dezvoltă în cadrul unei singure sesiuni de albire a dinților cu laser.

Dentistul face toată munca la birou, astfel încât pacientul nu trebuie să folosească materiale sau tehnici acasă.

Rezultatele de albire sunt mai rapide decât cele obținute de produsele de luat acasă.

Având un dentist să efectueze procedura reduce riscul de complicații, cum ar fi arsurile țesuturilor moi sau deteriorarea nervilor din dinți.

Dezavantaje ale albirii dinților cu laser

Albirea cu dinți cu laser are anumite dezavantaje în comparație cu alte metode de albire.

Albirea dinților cu laser este de obicei cea mai scumpă formă de albire a dinților disponibilă.

Este nevoie de o vizită personală cu medicul dentist timp de o oră sau mai mult.

Ca și în cazul tuturor albirii dinților, rezultatele nu durează pentru totdeauna. Persoanele care beau cafea, ceai sau vin roșu și / sau consumă tutun vor avea o recădere în rezultatele albirii și trebuie să repete procesul.

Nu există nicio garanție a rezultatelor cu albirea cu dinți cu laser. De obicei, are performanțe mai bune decât alte metode de albire, dar unii oameni au pete profunde care nu albesc ușor.

Cine poate face albirea dinților?

Albirea dinților este o formă de stomatologie și trebuie efectuată numai de un dentist sau de un alt medic stomatolog reglementat, cum ar fi un igienist dentar sau un terapeut dentar, la prescripția unui dentist.

Unele saloane de înfrumusețare oferă albire a dinților, dar acest lucru este ilegal dacă nu este prezent un profesionist în domeniul stomatologiei și vă poate pune sănătatea bucală în pericol.

De asemenea, puteți cumpăra kituri de albire a dinților DIY de acasă, dar acestea pot avea și riscuri.

Albirea dinților este permanentă?

Albirea dinților nu este permanentă. Poate dura de la câteva luni până la 3 ani - variază de la persoană la persoană.

Efectul de albire nu va dura atât de mult dacă fumați sau beți vin roșu, ceai sau cafea, care vă pot păta dinții.