Cum să ne spălăm corect pe dinți

Carmen Trufas


Pentru un periaj corect se asează periuța la 45 de grade față de suprafața verticală a dinților și se fac mișcări verticale dinspre gingie spre dinte. Este foarte important acest lucru pentru ca mișcările inverse introduc bacterii sub gingie și cauzează probleme.

Nu se apasă în mod excesiv, placa bacteriană fiind îndepartată în special de către vârfurile periuței de dinți cu minim 10 repetări se periază fețele externe, dinspre gingie și fețele interne, dinspre limbă. Doar suprafețele care efectuează masticația alimentelor se periază cu mișcări de dute-vino.

Periajul trebuie să dureze minim 2 minute.

Este indicat să periați și limba pentru a avea o respirație proaspătă. O periuță de dinți uzată nu poate curăța eficient dinții, așa că nu uitați să schimbați periuța de dinți la maxim 3 luni.

Vezi și alte postări

Citește și:

Gingivita: preventie pentru un zambet sanatos

Gingivita: preventie pentru un zambet sanatos

Un zambet frumos inseamna, bineinteles, dinti frumosi. La ce ne gandim insa mai putin sunt gingiile. 80% dintre adulti sunt afectati de ceea ce se numeste boala parodontala. Cum recunoastem gingiile afectate? Gingiile rosii, iritate, dureroase, care sangereaza cu...

Sanatatea orala a copiilor

Sanatatea orala a copiilor

Obisnuirea copilului cu o igiena orala corecta de la cea mai frageda varsta ii va influenta sanatatea pe tot parcursul vietii. Puteti incepe prin a-i da exemplul personal; daca respectati regulile de igiena dentara, copilul va invata de la dumneavoastra cat de...

Urmărește-ne

Urmărește-ne și pe paginile noastre de social media

Share This